Filmjölkslimpa

Här är det otroligt goda brödet som jag har gjort två gånger nu.
Recept taget från Leila bakar.

Ingredienser :

 4.5 dl filmjölk
 1 dl mörk sirap
 1 dl vetekross
 1 dl rågkross
 1 dl havregryn
 2.5 dl grovt rågmjöl
 3 dl vetemjöl
1 1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
 1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
 1 dl hasselnötter
 1 dl torkade fikon
 1 dl russin

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.



Enjoy!

                                   Take care/H


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0